Петък, 01 Април 2016 09:06

Критични бележки към законопроектите за ограничаване свободата на вярата на Г. Кадиев и БСП

Написана от
Оценете
(5 гласа)
unnamedКРАТКИ КРИТИЧНИ БЕЛЕЖКИ КЪМ ЗАКОНОПРОЕКТ „КАДИЕВ"

НАСТОЯЩИТЕ БЕЛЕЖКИ В КОНЦЕНТРИРАН И РАЗБИРАЕМ ВИД РАЗКРИВАТ АНТИРЕЛИГИОЗНАТА МАРСКИСТКО-ЛЕНИНСКА СЪЩНОСТ НА ЗАКОНОПРОЕКТА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНИНЕ НА ЗАКОНА ЗА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТА, ВНЕСЕН В ПАРЛАМЕНТА ОТ Г. КАДИЕВ НА 1 МАРТ 2016 Г.

ПЪРВО Е КОМЕНТАРЪТ, СЛЕД ТОВА Е ДАДЕН ТЕКСТЪТ НА ЗАКОНА, КЪМ КОЙТО СЕ ОТНАСЯ КОМЕНТАРЪТ. ЦЕЛИЯТ ЗАКОНОПРОЕКТ НА Г. КАДИЕВ МОЖЕТЕ ДА ИЗТЕГЛИТЕ ТУК:
http://www.parliament.bg/bills/43/654-01-26.pdf
(ПОЧТИ ИДЕНТИЧНИЯТ ЗАКОНОПРОЕКТЪТ НА БСП МОЖЕТЕ ДА ИЗТЕГЛИТЕ ТУК!:
http://www.parliament.bg/bills/43/654-01-32.pdf)

Общ коментар на законопроекта „Кадиев"
Вярата се регистрира от държавата, която става източник на вяра и съвест: само регистрирани от държавата вярващи могат да вярват и то при ограничена форма на изразяване; дирекция „Вероизповедания" се превръща в контролно-разрешителен-наказателен орган; забранява се всякакво финансиране от чужбина, остава само финансиране от местните членове на църкви и то при регистрационен режим и деклариране на средствата, или от държавата; финансовите дела на църквите се одържавяват без държавата да финансира църквите; въвеждат се тежки бюрократични и многобройни процедури на контрол над служителите, дарителите и ученията на църквата, забраняват се мисли и проповеди, които са неудобни за режима; налагат се глоби при неясни обстоятелства, без да има доказване на деяние, а самите глоби са увеличени почти стократно.
...

За да прочетете целите доклади, съответно от 8 и 5 страници, моля изтегелете ги в PDF формат от линка по-долу, със съответното заглавие!


Прочетена 1699 пъти Последно променена в Събота, 02 Април 2016 10:15

Оставете коментар

Моля, съобразявайте се с правилата на сайта за коментиране. Виж "Правила при коментиране".